04/10/2019 - Minna Kilpeläinen

Syyskuun 2019 uutiskirje

HIPPA mukana tapahtumissa – tule sinäkin! 

Älykkäitä ratkaisuja parantamaan turvallisuutta, omatoimisuutta ja vuorovaikutusta

Palveluasumisen toimijoita sekä Oulun kaupungin ja Oamkin asiantuntijoita kokoontui Hipan kehittäjäklubiin torstaina 26.9.2019 Oulun ammattikorkeakoulun Kontinkankaan kampuksella. Klubilaiset tunnistivat asumiseen liittyviä tarpeita ja nimesivät jo olemassa olevia kotona asumista tukevia ratkaisuja sekä ideoivat kokonaan uutta. Tarpeet ja ratkaisut liittyivät turvallisuuteen, sosiaaliseen kanssakäymiseen ja omatoimisuuteen.

Lue lisää.

TAPAHTUMIA TULOSSA:

HIPPA-hankkeen kaupallistamisen työpajasarja Tampereella

Miten saan ideasta kaupallisen tuotteen?

HIPPA-hanke järjestää älykästä palveluasumista kehittäville start-upeille ja kasvuhakuisille mikro- ja pk-yrityksille työpajasarjan kaupallistamisen tueksi. Yritysten tuotteet tai palvelut on tarkoitettu ikääntyvien asumisen parantamiseksi sekä palveluasumisyksiköissä että kotona. Työpajoissa kirkastetaan liikeideaa ja selvennetään tuotteen paketointia ja skaalautuvuutta, määritellään tuotteen tai palvelun asiakasarvoa sekä valmennetaan brändäyksessä ja markkinoinnissa. Yrittäjät saavat palautetta myös pitchaustaidoistaan. Sarjaan kuuluu myös työpaja regulaatioista ja rahoituksen kysymyksistä.

Viiden työpajan sarja ajoittuu välille marraskuu 2019 ja helmikuu 2020. Työpajasarja on maksuton, mutta osallistuminen kerryttää de minimis -tukea yrityksille.

Osallistuvien yritysten valinta: Työpajasarjaan valitaan max 10 yritystä. Jokaisesta yrityksestä voi osallistua 1-2 henkilöä. Valintaan vaikuttaa yrityksen oma tarpeen kuvaus ja vakuuttavat perustelut. Valituilta yrityksiltä edellytetään sitoutumista jokaiseen työpajaan.

Oppimismenetelmät: ennakkotehtävät, keskustelut, asiantuntijapuheenvuorot, vierailijat
Aika: 15.11.2019-14.2.2020 klo 8.30-12 (klo 8.30 aamukahvi, klo 9.00 pajan aloitus)
Paikka: TAMK Proakateamia, tila Koski, Finlaysoninkuja 21 A, Tampere
Ilmoittautuminen: 27.10.2019 mennessä tästä linkistä

Lisätietoja:
Asiantuntija Marika Vuorenmaa, , p. 040 846 8224 (työpajat)
Projektipäällikkö Tarja Heinonen, , p. 050 568 5354 (TAMK:in osahanke)

hippa.metropolia.fi

6Aika Olkkari 28.10. 

HIPPA pitää workshopia 6Aika Olkkarissa. 6Aika on kerännyt yhteen kaupunkikehittäjien verkosto. 6Aika Olkkari kokoaa jälleen yhteen kaikki 6Aika-hankkeiden tekijät ja muut kaupunkien kehittämisestä kiinnostuneet asiantuntijat. Olkkari on verkostonsa näköinen tapahtuma, jonka pääantina ovat verkoston kesken jaetut opit ja kokemukset sekä toisiin kaupunkien kehittäjiin tutustuminen. Tervetuloa mukaan kaikkien Suomen kaupunkien ja kuntien alueilta!

Aika:  28.10.2019 klo 9-15.30
Paikka: Messukeskus Siipi, Messuaukio 1, Helsinki (Hotelli Holiday Innin sisäänkäynti)
Ilmoittaudu 16.10. mennessä tästä linkistä.

Apuvälinemessut – suuri esteettömyyden tapahtuma 7.-9.11.

HIPPA on esillä Apuvälinemessujen ständillä ja ohjelmalavalla. Otamme mukaan seitsemän hankkeessa mukana olevaa yritystä. Tule tutustumaan osastolle 217 (kortteli B2)

Ohjelmalavalla esiinnymme jokaisena messupäivänä. Esillä ovat liikunta- ja muistipeli, chatbot, digitaalinen taitovalmennuspalvelu, virtuaalinen reittikatalogi liikuntalaitteisiin, vuorovaikutuskoulutus muistityön ammattilaisille, puheohjattu virtuaaliavustaja sekä arkikuntoutukseen liittyvä palvelu ikääntyville ja ammattilaisille. 

Torstaina 7.11. klo 11.00 – 11.30 lanseeraamme uuden innovaatiokilpailun. Mukana myös Solentium Oy, Kwork Innovaatiot Oy sekä LivingSkills Oy. Perjantaina 8.11. klo 10.30 – 11.30 puhumme käyttäjälähtöisyydestä digitaalisten tuotteiden ja palveluiden kehittämisessä. Medeka Oy, Memocate Oy ja Onerva Hoivaviestintä pääsevät myös ääneen. Lauantaina 9.11. klo 13.30 – 13.50 kuulemme, miten digitaalisuus voi parantaa elinympäristöä ja hyvää asumista. Mukana myös Voimin Oy.

Yrittäjä, asukas, ammattilainen, läheinen, asiantuntija, opiskelija: tule moikkaamaan!


Hipan ajankohtaistapahtuma yhteisöllisestä ja välimuotoasumisesta 21.11.

Oulussa järjestettävän ajankohtaistapahtuman teemana ovat asumisen palvelut ja ratkaisut, jotka mahdollistavat kotona asumisen pidempään. Mukaan kutsutaan palveluasumisen tuottajia, rakentajia ja älykkäitä ratkaisuja kehittäviä yrityksiä.

Aika: 21.11.2019
Paikka: Oamk, Kontinkankaan kampus, Kiviharjuntie 4  
Ilmoittautuminen 8.11.2019 mennessä tästä linkistä.
Lisätietoa: 

Helsingin kehittäjäklubi 25.11.

Helsingin seuraavan kehittäjäklubin tavoitteena on etsiä turvallisen ja mielekkään asumisen ratkaisuja. Mukaan kutsutaan älykkään teknologian asiantuntijoita, palveluasumisen asiakkaita ja toimijoita, digitaalisia palveluja ja tuotteita tuottavia yrityksiä, kaupunkien yrityspalveluja,  korkeakoulujen toimijoita sekä omaisia ja vapaaehtoisia. Mukaan voivat lisäksi ilmoittautua kaikki aiheesta kiinnostuneet, sillä tilaisuudet ovat avoimia. 

Aika: maanantai 25.11. klo 13-16
Paikka: Metropolian Myllypuron kampus, Myllypurontie 1
Lisätietoa: 
Ilmoittautumiset 15.11. mennessä tästä linkistä.

MENNEIDEN TAPAHTUMIEN SATOA

HIPPA oli syyskuussa mukana esittäytymässä ja verkostoitumassa useissa tapahtumissa. Leila Lintula piti presentaatio Aspa-säätiön Poistaako digitalisaatio itsenäisen asumisen esteitä -seminaarissa 19.9. Helsingissä. Hän rummutti puheessaan käyttäjälähtöisyyden tärkeyttä digitaalisten palveluiden kehittämisessä. 

Toini Harra ja Harri Hahkala esittelivät HIPPAa World Summit on Digital Environmentissa, WDBE:ssä 24.9.  hashtageilla #hippahanke ja #WDBE2019. Panu Karhinen osallistui paneeliin Akateemisten naisten Työn murros -seminaarissa 26.9., jonka antia löytyy myös Twitterissä (#hippahanke #akateemisetnaiset #työnmurros). Seminaareista twiittasi @minnaliik. 

”Hyvinvointia ja tiedettä” tapahtuma pidettiin 12.9. Tampereen korkeakouluyhteisön avajaisviikolla. Tarja Heinonen ja Suvi Hagström verkostoituivat ständillä. 

Jos olit mukana tai kurkistit Twitterin liveraportteihin, ota yhteyttä ja jatka verkostoitumista kanssamme! 

Hipan ohjausryhmä kokoontui Kuusela-kodissa Tampereella

Hipan ohjausryhmä piti kokousta tällä kertaa Tampereella, Pirkannmaan Senioripalveluiden Kuusela-kodissa. Arkkitehti ja Sotera-instituutin tutkija Ira Verma esitteli kokouksessa myös tuoretta Aalto yliopiston väitöskirjaansa Housing Design for All? The challenge of ageing in urban planning and housing design – the case of Helsinki. Kuusela-kodin johtaja Tiina Raiski esitteli kotia ohjausryhmäläisille. Tunnelmia facebookissa

Älykkään palveluasumisen kehittämisen käsikirjasta monialustainen kokonaisuus – virtuaalinen ja lisätty todellisuus havainnollistavat asumista

HIPPA-hankkeen väki ahkeroi Älykkään palveluasumisen kehittämisen käsikirjan kimpussa syyskuussa. Osa hippalaisista vetäytyi luovuuden lähteille Nuuksion 1800-luvun torppaan, ja työpajat jatkuivat myös Oulun ja Helsingin kehittäjäklubifoorumeissa. Käsikirjasta on tulossa monialustainen ja monimediainen kokonaisuus, johon suunnitellaan myös virtuaalisen ja lisätyn todellisuuden osioita havainnollistamaan palveluasumista ja digitaalisten tuotteiden ja palveluiden kehittämistä mahdollisimman monipuolisesti.  Tunnelmia työpajoista facebookissa täällä ja täällä.

Kuulumisiamme somessa

Facebook-sivumme HIPPA – hyvinvointia ja parempaa palveluasumista digitalisaation avulla tarjoaa sisältöä älykkäästä palveluasumisesta. Tykkää ja kommentoi! Voit myös vinkata meille hyödyllisistä tapahtumista tai jutuista. 

Twitterissä ja LinkedInissä löydät kuulumisiamme hashtagilla #HIPPAhanke. Twitterissä harrastamme liveraportointia kiinnostavissa tapahtumissa.

Pysy mukanamme!

Haluatko lukea juttuja älykkään palveluasumisen kehittämisestä ja vinkkejä tapahtumiin? Tilaa uutiskirje täältä.

Copyright © 2018
HIPPA – Hyvinvointia ja parempaa palveluasumista digitalisaation avulla
All rights reserved.

Tämä uutiskirje lähetettiin HIPPA-hankkeen toimijoille ja viiteryhmille.

Yhteystiedot:

Haluatko saada kirjeitämme jatkossakin?
Liity listallemme!

Voit muokata tietojasi tästä linkistä:
päivitän tietojani

Jos et halua vastaanottaa uutiskirjeitämme tulevaisuudessa, voit poistua listalta tästä linkistä:
perun uutiskirjeen

Uutiskirje

HIPPA