05/12/2019 - Minna Kilpeläinen

Loka-marraskuun uutiskirje 2019

Hipan kuulumisia: verkottumista ja innovaatiohaasteita

Innovaatiokilpailu turvallista ja mielekästä palveluasumista parantavista tuotteista ja palveluista

Osallistu innovaatiokilpailuumme tai vinkkaa kilpailusta kaverille! HIPPA lanseerasi Apuvälinemessuilla Tampereella uuden innovaatiokilpailun, jossa haasteena on löytää digitaalisia tuotteita ja palveluja, jotka tukevat toimintakykyisyyttä ja osallisuutta asukkaan elinympäristössä, parantavat turvallista asumista sekä lisäävät asumisen mielekkyyttä ja hyvää elämää. 

Kilpailu on avoinna 15.1.2020 saakka.

KENET HAASTAMME MUKAAN:
Kilpailuun voivat osallistua suomalaiset start-upit ja pk-yritykset.

MITÄ VOIT VOITTAA?
Voittajat pääsevät mukaan
– Vanhustyön ja asumisen huipputapahtumaan HIPPA-hankkeen kanssa
– HIPPA-hankkeen käyttäjälähtöisiin kehitysprosesseihin: käyttäjälähtöinen yhteiskehittely, testaus ja kaupallistaminen

Ilmoittaudu mukaan tästä linkistä.
Ehdotukset voit jättää tänne.
Tarkemmat kilpailuohjeet löytyvät täältä.

Kaupallistamisen työpajat alkaneet Tampereella

Hipan kaupallistamisen työpajat alkoivat liikeidean kirkastamisella. Työpajassa selvitettiin, miksi osallistujan yritys on olemassa ja miten se tuottaa rahaa.

Katso työpajan tunnelmia täältä.

Seuraavien työpajojen aiheet ovat:
13.12.219 / Arvoa asiakkaalle: Asiakasarvon määrittely omalle kohderyhmällesi.
17.1.2020 / Idea pakettiin: Tuoteidean selkeä kuvaus ja skaalautuvuuden keinot.
14.2.2020 / Paketti myyntiin: Tuotteen pitchaus, liinin markkinoinnin periaatteet ja brändin merkitys.
sekä maaliskuussa: Regulaatio ja yrityksen rahoitusmahdollisuudet.

Kysy lisää: 


MENNEITÄ TAPAHTUMIA:

Hippa esitteli pienapuvälineitä vanhustenviikolla Oulussa

Kansallista vanhustenviikkoa vietettiin 6.-13. lokakuuta. Teemana vanhustenviikolla oli ”Varaudu vanhuuteen”. Hippa-hanke oli tapahtumassa mukana esittelemässä erilaisia pienapuvälineitä lisäämään arjen sujuvuutta ja turvallisuutta. Samalla oululaiset ikäihmiset pääsivät kertomaan omia kokemuksiaan ja ajatuksiaan kotona asumisesta ja mahdollisista arjen haasteista. Tilaisuus oli kaikille avoin ja tarjolla oli tietoa mm. ikäihmisten kotona asumista tukevista teknologisista ratkaisuista.

Lue lisää täältä.

6Aika Olkkarissa jaettiin kokemuksia muiden hankkeiden kanssa

HIPPA piti 6AikaOlkkarissa 28.10.2019 Talkshopin, jossa jaettiin tähänastisia kokemuksia hankkeen käyttäjälähtöisestä yhteiskehittelystä, testauksesta ja kaupallistamisesta.

Esitys herätti vilkasta keskustelua mm. hankintaprosesseista ja yritysten odotuksista HIPPA-hankkeen palveluja kohtaan. Kokemusten mukaan testausprosessit ovat olleet hinta-laatusuhteeltaan yritysten kannalta erittäin kannattavia. Keskustelussa todettiin, että HIPPA-hankkeen tarjoamat palvelut ovat juuri sellaisia, joita yritykset tällä hetkellä tarvitsevat.

Katso lisää 6Aika Olkkarin annista Twitteristä hashtagilla #6AikaOlkkari ja #hippahanke.

Benchmarkkausta HealthTech Turussa ja Kunnonkodissa

HIPPA-tiimi on kävi 30.10.2019  benchmarkkaamassa Turun ammattikorkeakoulussa HealthTech Turun toimintaa ja Kunnonkotia tutkimusvastaava Elina Kontion johdolla. HealthTech Turku kuuluu sopimuspohjaiseen Health Campus Turku verkostoon, johon kuuluvat Novia, Turku Science Park (edustaa Turun kaupunkia), Varsinais-Suomen shp, Åbo Akademi ja Turun yliopisto.

Health Campus Turku, Terveyskampus Turku, on merkittävä lääketieteen, sosiaali- ja terveysalan ja teknologian moniammatillinen osaamiskeskittymä, joka tarjoaa ainutlaatuisia mahdollisuuksia tutkimustoiminnalle, innovaatioille ja yritysyhteistyölle. Opimme Turun toimintamallin pohjalta, millaisia esteitä ja mahdollisuuksia ekosysteemin rakentamiseen liittyy. Nämä tekijät on tärkeitä ottaa huomioon jatkossa Hipan toimintaa juurrutettaessa. Lisäksi tunnistimme yhteisiä kiinnostuksen kohteita ja haasteita, joiden pohjalta jatkamme yhteistyön tekemistä ja benchmarkkausta jälleen ensi keväänä, kun turkulaiset kumppanit tulevat Metropoliaan.

Tunnelmia reissusta Facebookissa.

Hyvinvointia yhdessä -päivä 13.11.

Oulun ammattikorkeakoulun Kontinkankaan kampuksella järjestettiin 13.11.2019 perinteinen Hyvinvointia yhdessä -päivä. Sosiaali- ja terveysalan koulutuksen ja TKI-työn sidosryhmät osallistuivat tapahtumaan esittelemällä toimintaansa ja yhteistyöhankkeita sekä seuraamalla opiskelijoiden opinnäytetöiden esityksiä.  

HIPPA-hanke ja Oamkin Mahdollistava Koti olivat mukana tapahtumassa. Vierailijat pääsivät tutustumaan erilaisiin asumisen älykkäisiin ratkaisuihin mm. ympäristönhallinnan suomenkieliseen puheohjaukseen, nouseviin ja laskeviin keittiökaappeihin sekä korkeussäädettävään, pesevään ja kuivaavaan WC-istuimeen. Tapahtumassa pääsi myös kokeilemaan arjen sujuvuutta ja turvallisuutta lisääviä pienapuvälineitä.

Lue lisää.

Apuvälinemessuilla verkotuttiin laajasti

HIPPA osallistui omalla osastollaan Tampereen Apuvälinemessuille 7.-9.11.2019. Hipan suojissa pääsivät esille myös hankkeessa mukana olevia yrityksiä. Kokemus oli kaikille antoisa: verkottumista tapahtui, uusia kontakteja syntyi ja kauppakin kävi.

Apuvälinemessuilla olivat tuotteitaan esittelemässä SolentiumKwork InnovaatiotLivingSkillsOnerva HoivaviestintäMedekaMemocate ja Voimin. Jokaisella oli myös puheenvuoro puhujalavalla. Yrityksiltä kysytyn palautteen mukaan yritykset lähtivät hakemaan messuilta pääasiassa uusia asiakaskontakteja ja yhteistyökumppaneita. Näkyvyys yhdessä Hipan kanssa oli yrityksille tärkeää. 

Myös kävijät saivat sanoa sanansa siitä, millainen on mielekäs asuin- ja elinympäristö.

Lue lisää.

Älykkään palveluasumisen ajankohtaistapahtuma yrityksille Oulun ammattikorkeakoululla

HIPPA-hanke järjesti Oulussa 21.11.2019 yritystapahtuman, jossa teemana oli välimuoto- ja yhteisöllinen asuminen. Tapahtumaan oli kutsuttu Oulun alueen yrityksiä, asumisen palveluntarjoajia, älykkäiden ratkaisujen kehittäjiä sekä Oulun kaupungin asiantuntijoita. 

Väestöennusteen mukaan Suomessa on vuoteen 2030 mennessä 1,5 miljoonaa yli 65-vuotiasta. Suhteellisesti nopeimmin kasvavat yli 85-vuotiaiden ikäryhmät, joissa on eniten myös palveluasumisen ja ympärivuorokautisen hoivan tarvitsijoita. Lisäksi palveluasumista tarvitsevat mm. mielenterveyskuntoutujat ja kehitysvammaiset.

Lue lisää.

Iita – ideat talteen -OuluHealth innovaatioprosessi

Oulussa on kehitetty jälleen jotain aivan uutta, ekosysteemitason innovaatioprosessi. OuluHealth-ekosysteemin innovaatioprosessin ja siihen liittyvän sähköisen työkalun eli Iitan avulla osallistetaan asiakkaat ja heidän omaisensa, sote-ammattilaiset, yritykset ja korkeakoulujen edustajat sosiaali- ja terveydenhuollon palveluiden, tuotteiden ja prosessien kehittämiseen. Iita mahdollistaa ketterän, mutta järjestelmällisemmän innovaatioaihioiden, arvioinnin, ohjauksen ja seurannan aina ideasta käyttöönottoon asti.

Lue lisää.

Kuulumisiamme somessa

Facebook-sivumme HIPPA – hyvinvointia ja parempaa palveluasumista digitalisaation avulla tarjoaa sisältöä älykkäästä palveluasumisesta. Tykkää ja kommentoi! Voit myös vinkata meille hyödyllisistä tapahtumista tai jutuista. 

Twitterissä ja LinkedInissä löydät kuulumisiamme hashtagilla #HIPPAhanke. Twitterissä harrastamme liveraportointia kiinnostavissa tapahtumissa.

Pysy mukanamme!

Haluatko lukea juttuja älykkään palveluasumisen kehittämisestä ja vinkkejä tapahtumiin? Tilaa uutiskirje täältä.

Copyright © 2018
HIPPA – Hyvinvointia ja parempaa palveluasumista digitalisaation avulla
All rights reserved.

Tämä uutiskirje lähetettiin HIPPA-hankkeen toimijoille ja viiteryhmille.

Yhteystiedot:

Haluatko saada kirjeitämme jatkossakin?
Liity listallemme!

Voit muokata tietojasi tästä linkistä:
päivitän tietojani

Jos et halua vastaanottaa uutiskirjeitämme tulevaisuudessa, voit poistua listalta tästä linkistä:
perun uutiskirjeen

Uutiskirje

HIPPA