15/12/2020 - Minna Kilpeläinen

Uutiskirje 7/2020

HIPPA-hanke sai jatkoaikaa maaliskuun loppuun – Tutustu tuloksiin ja ota käyttöön TUTTU netin kautta

Parhaat asiat tehdään yhdessä -webinaari toi monipuolisesti esiin tulevaisuuden asumista ja HIPPA-hankkeen tuloksia

Panu Karhinen ja Toini Harra juonsivat webinaarin. Kuva: Minna Kilpeläinen

HIPPA-hankkeen 2.12.2020 pidetty loppuwebinaari Parhaat asiat tehdään yhdessä ei tarkoita hankkeen loppua, sillä Hipan tuloksia juurrutetaan ja levitetään TUTTU netin avulla vielä ainakin 5 vuotta. Kolmen kuukauden jatkoajalla viestikapulaa yrityksille tarjottavista palveluista siirretään jo nyt toimiville hubeille, testlabeille, ja innovaatiokeskittymille.

Webinaarin anti oli runsas. Webinaarin suora, tekstittämätön tallenne on poistunut Metropolian YouTube-kanavalta ja tilalle on ladattu saavutettava versio.

Täällä linkki uuteen, tekstitettyyn webinaaritallenteeseen

Parhaat asiat tehdään yhdessä – Hipan loppuwebinaarissa kiteytyi hankkeen olemus

Webinaarin aloituspuheenvuoron piti Aalto yliopiston terveyden ja hyvinvoinnin arkkitehtuurin professori Laura Arpiainen. Futuristi Perttu Pölönen viritteli ajattelemaan tulevaisuuden teknologioita ja asumista ja Aira Samulin kertoi digikodistaan, jossa hän elää turvallisesti oman näköistään elämää digitaalisten seurantaohjelmistojen avulla. Juontajat, yhteistoiminnan ja yhteiskehittelyn asiantuntija, HIPPA-hankkeen Metropolian projektipäällikkö Toini Harra sekä vanhustyön ja geronteknologian asiantuntija Panu Karhinen luotsasivat tapahtuman Metropolian YouTubessa.  Metropolian hanketiimi fasilitoi yhdessä opiskelijoiden kanssa Zoomissa tulevaisuuden kodin yhteiskehittelyn. Hipan toiminta tuli eläväksi videoiden avulla ja Tussitaikureiden piirtämänä

Lue juttu tapahtumasta ja kurkista videoiden avulla Hipan antiin.


Fasilitaattori Maria Rentola kertoo, millainen on tulevaisuuden kodin eteinen.
Kuva: Minna Kilpeläinen


Tervetuloa mukaan palveluntarjoajien verkostoon

TUTTU net  – Tuotekehittäjän testi- ja tukiverkosto on tuote- ja palvelukehityksen tueksi kehitetty verkkopalvelu yrityksille sekä kehitystyöhön osallistuville käyttäjille, asiantuntijoille ja opiskelijoille. Yrityspalveluja tarjoaville korkeakouluille ja kaupungeille se tarjoaa näkyvyyttä ja sisäänheittokanavan sekä mahdollisuuden rakentaa valtakunnallisesti kattavaa palveluverkostoa yrityksille, jotka kaipaavat tukea ja testausmahdollisuuksia tuotteiden ja palvelujen kehittämiseen.

Järjestämme TUTTU netin palvelutarjonnassa mukana oleville ja verkostosta kiinnostuneille korkeakouluille ja kaupungeille  aamukahvitapaamisen maanantaina 18.1.2020 klo 8.30-10.00. 

Tapaamisen tavoitteena on tutustua läsnäolevien palveluntarjoajien palveluihin sekä TUTTU netin mahdollisuuksiin sekä keskustella siitä, miten verkkopalvelu voisi parhaalla  tavalla tukea yritysten kontaktoitumista ja tuote- ja palvelukehittämistä.

Tutustu täällä TUTTU netiin

Palveluntarjoajiamme

Ilmoittaudu mukaan 14.1.2021 mennessä tällä lomakkeella.
Ilmoittautuneille lähetetään Teams-linkki perjantaina 15.1.2020.

Tervetuloa!

Regulaatiot tutuksi – kaupallistamisen ja markkinoinnin
työpaja 21.1.2021 klo 13-16

HIPPA-hanke järjestää etätyöpajan terveysalan regulaatioista tammikuussa. Kouluttajana on suosittu alan asiantuntija Heikki Pitkänen Lean Entries Oy:stä.

Palveluasumisen ja terveysteknologian tuote- ja palvelutoimintaa säädellään EU:n sisällä monin eri säädöksin. Tuote- ja palvelukehittäjän on tärkeää tietää säädöksistä riittävän varhain, jotta markkinoille muutoin valmiit tuotteet olisivat säädösten mukaisia. 

Työpajaan osallistuminen kerryttää yrityksen de Minimis-tukea (500€/yritys). Mukaan voi tulla useampiakin henkilöitä samasta yrityksestä.

Ilmoittaudu mukaan 17.1.2021 mennessä tällä lomakkeella.
Zoom-linkki työpajaan lähetetään ilmoittautuneille työpajaa edeltävänä päivänä.

Katso facebook-event

Lue lisää täältä

Merkkaa kalenteriin: Hipan kehittäjäklubiwebinaari
16.2. klo 9-12

HIPPA järjestää helmikuussa valtakunnallisen kehittäjäklubiwebinaarin aiheena IoT (Internet of Things) ja älykäs asuminen. 

Ilmoittautumisesta ja tarkemmasta sisällöstä  lisää tammikuussa. Seuraa meitä facebookissa sekä HIPPA-hankkeen sivuilla, niin saat tiedon ensimmäisenä!

Terveyden ja hyvinvoinnin palveluja yhteiskehittämällä – videolla CoHeWen ja Hipan asiantuntijoita

CoHeWe, Co-Created Health and Wellbeing -hanke loi yhdessä yritysten kanssa uusia, sote-ammattilaisten tarpeisiin perustuvia palveluja.

Katso video

Haastattelussa projektipäällikkö Niko Lönn Tampereen yliopistollisesta sairaalasta. Toimitusjohtaja Kari Bäckman kertoo sydämen vajaatoimintapotilaiden etäseurannasta, jota Benete Oy kokeili CoHeWe:ssa. Projektipäällikkö Toini Harra Metropolia ammattikorkeakoulusta esittelee HIPPA-hankkeen toimenpiteitä. Hankkeessa on kehitetty palveluasumista.

Co-Created Health and Wellbeing ja HIPPA-hanke ovat osa 6Aika-strategian toteuttamista.

Lue lisää CoHeWe-hankkeesta

Lue lisää HIPPA-hankkeesta

Lue lisää 6Aika-hankkeesta

TUTTU net


Mikä on TUTTU net?

TUTTU net  – Tuotekehittäjän testi- ja tukiverkosto tarjoaa monipuolista opastusta käyttäjälähtöiseen tuotekehittämiseen. TUTTU netissä voit tutustua käyttäjälähtöisen tuotekehittämisen tukiprosesseihin, tarjolla oleviin testi- ja tukipalveluihin sekä laajaan tietopankkiimme. Verkkopalvelusta löydät yrityksiä, joista voi tulla Sinulle kumppani sekä väyliä kehittämistarpeiden tai -ideoiden eteenpäinviemiseksi.

Tutustu TUTTU netiin: esittelyvideo

Kehittämisen prosesseja visualisoidaan eri vaiheita kuvaavilla poluilla

TUTTU net avaa käyttäjälähtöisen kehittämisen tukitoimia grafiikan keinoin. Käyttäjälähtöistä kehittämistä voi tehdä yhteiskehittelyillä sekä testauksilla ja käyttäjäkokeiluilla. Voit tutustu prosesseihin seuraamalla TUTTU netistä valitsemiasi polkuja. Poluilta löydät myös erilaisia suunnitelma- ja sopimuspohjia, canvaseita ja lomakkeita, jotka auttavat käytännön kehitystyössä. Liiketoimintapotentiaalia, asiakasymmärryksen luomista, tuotteistamista ja skaalaamista varten on myös omia keinoja ja prosesseja, joilla tuotteista ja palveluista tulee kaupallisesti kannattavia ja menestyviä.   

TUTTU netissä pääset tutustumaan prosesseihin askel askeleelta, jotta tiedät, ketä kannattaa osallistaa missäkin vaiheessa ja mitä kussakin roolissa olevat kehittäjät tekevät. 

HIPPA-hankkeessa on kehitetty kuhunkin vaiheeseen erilaisia tarpeellisia työkaluja, ja saat ne käyttöösi sivuston kautta. Näet, miten yhteistyö alkaa, miten toteutetaan yhteiskehittelyjä ja testauksia ja käyttäjäkokeiluja sekä miten kaupallistamisen tukitoimia kannattaa järjestää.

Käyttäjälähtöisen kehittämisen tuki voi tarkoittaa sinulle kaikkia prosesseja yhteistyön aloituksesta kaupallistamisen tukeen,  mutta voit yhteistyön aloituksen jälkeen tehdä vaikkapa vain yhden vaiheen innovaatiokeskittymien, ammattikorkeakoulujen ja kaupunkien kanssa.

Lue lisää käyttäjälähtöisen kehittämisen tuesta

Tietoa ja oivalluksia tuotekehittäjälle

TUTTU net on palveluasumiseen ja tuotekehitykseen liittyvän tiedon aarreaitta. Sivustolla voit suodattaa tietoa ja oivalluksia sinua kiinnostavan roolin tai asiasanojen avulla. 

Katso artikkeleita ja videoita ja kuuntele podcasteja.

TUTTU net on laajeneva verkosto tuotekehittäjän tueksi

TUTTU netin kautta yrittäjät, asiantuntijat ja opiskelijat sekä tuotteiden ja palveluiden käyttäjät pääsevät mukaan innovaatiokeskittymien, testlabien ja hubien organisoimiin kehittämisen tukitoimiin. TUTTU net on tarkoitettu tukemaan tuotekehittäjiä yhteistyössä mm. sote-, rakennus- ja ICT-alan sekä liiketoiminnan palveluntarjoajien kanssa ympäri Suomea. Verkosto on perustettu HIPPA-hankkeen toteuttajien kotipaikoissa pääkaupunkiseudulla sekä Tampereen ja Oulun seudulla. Verkosto laajenee jatkossa valtakunnallisesti ja kansainvälisesti ottaen mukaan kaupunkien ja korkeakoulujen sekä hankkeiden palveluntarjoajia. 

TUTTU net tarjoaa alustan ammattilaisille, asiakkaille, läheisille ja yrittäjille haastaa mukaan ratkaisemaan palveluasumisessa syntyviä ongelmia sekä  osallistumaan tekeillä olevien tuotteiden ja palveluiden kehittämiseen.  TUTTU net kokoaa myös testaajapoolin, jossa on mukana monipuolisesti erilaisia testaajia ympäri Suomen.  TUTTU netin kautta voi ilmoittautua mukaan ammattikorkeakoulujen innovaatioprojekteihin, joissa ideoille kehitetään uusia mahdollisuuksia.

Osallistu!

HIPPA toivottaa kaikille leppoisaa joulun aikaa ja hyvää uutta vuotta!

Kuva: Pexels. Lucie Liz


Seuraa meitä somessa!

Facebook-sivumme HIPPA – hyvinvointia ja parempaa palveluasumista digitalisaation avulla tarjoaa sisältöä älykkäästä palveluasumisesta. Tykkää ja kommentoi! Voit myös vinkata meille hyödyllisistä tapahtumista tai jutuista. 

Twitterissä ja LinkedInissä löydät kuulumisiamme hashtagilla #HIPPAhanke. Twitterissä harrastamme liveraportointia kiinnostavissa tapahtumissa.

Pysy mukanamme!

Jos sait tämän uutiskirjeen edelleenlähetettynä viestinä, tilaa uutiskirjeemme, niin pysyt mukana. Haluatko lukea juttuja älykkään palveluasumisen kehittämisestä ja vinkkejä tapahtumiin? 

Tilaa uutiskirje täältä.

Aikaisempia uutiskirjeitämme pääset lukemaan blogistamme.

Osoitelähde: Metropolian asiakas- ja sidosryhmärekisteri.
Tutustu tietosuojaselosteeseen.

Lähetä kysymyksiä ja palautetta: 
.


Uutiskirje

HIPPA