03/03/2021 - Minna Kilpeläinen

Uutiskirje 1 / 2021

HIPPA-hanke suuntaa kohti tulevaisuutta – TUTTUnetin verkosto tiivistyy ja laajenee

KUTSU: Tervetuloa TUTTUnetin yrittäjien aamukahville 5.2. klo 8.30 – 10.00

HIPPA – Hyvinvointia ja parempaa palveluasumista digitalisaation avulla -hankkeen tuotekehittäjille tarkoitettu TUTTUnet -verkkopalvelu auttaa yrittäjää löytämään yhteistyökumppaneita, joiden kautta tuotteiden ja palveluiden testaaminen ja yhteiskehittely aidoissa ympäristöissä onnistuu jatkossakin.

Tule mukaan keskustelemaan siitä, kuinka TUTTUnet voi sujuvimmin ohjata sinut oikeiden kumppaneiden luo ja kuinka löydät TUTTUnetistä yrityskumppaneita palvelukokonaisuuksien kehittämiseen.


AIKA: perjantai 5.2. klo 8.30 – 10.00
PAIKKA: Teams

KENELLE: Tapaaminen on tarkoitettu yrittäjille, jotka kehittävät digitaalisia tuotteita ja palveluita palveluasumisen tarpeisiin.

MITÄ: Tapaamisessa keskustellaan TUTTUnet-verkkopalvelun käytettävyydestä ja hyödyllisyydestä tuotekehittämisen eri vaiheissa.
  
OHJELMASSA:
– TUTTUnetiin tutustuminen: mitä TUTTUnet tarjoaa yrityksille?
– Osallistujien esittäytyminen
– Miten TUTTUnet palvee yrittäjiä käyttäjälähtöisen yhteiskehittelyn, testausten sekä kaupallistamisen ja markkinoinnin prosessien läpiviemisessä sekä kehittäjäkumppanien löytämisessä?

ILMOITTAUTUMINEN:
Ilmoittaudu mukaan keskiviikkoon 3.2. mennessä tästä linkistä tai osoitteella . Saat Teams-linkin ilmoittautumisen yhteydessä.

Tervetuloa!

LISÄTIETOJA:
Toini Harra, Metropolia AMK ()
Tarja Heinonen, TAMK ()
Kirsi Jokinen, Oamk ()

hippa.metropolia.fi
tuttunet.fi

Katso täältä TUTTU netin esittelyvideo


KUTSU: Kehittäjäklubiwebinaari “Ihminen älykodissaan: Dataa on – mitä sillä teemme?” 16.2. klo 9-12

AIKA: tiistai 16.2.2021 klo 9-12
PAIKKA: Zoom

KENELLE: Webinaari on tarkoitettu kaikille digitaalisuudesta ja tulevaisuuden palveluasumisesta kiinnostuneille ja sitä kehittäville henkilöille, yrityksille ja organisaatioille.

MITÄ: Webinaarissa esittelemme ja pohdimme älykodeissa tapahtuvan datan keruun ja koneälyn mahdollisuuksia loppukäyttäjän terveyden ja hyvinvoinnin edistämisessä. Miten data saadaan hyötykäyttöön loppukäyttäjälle? Mikä on tärkeää / mahdollista älykodissa? Dataa on –  nyt kysymme, mitä sillä teemme?

OHJELMA:

9:00 – 9:15    
Aloitus, Perttu Pölösen videoitu puheenvuoro tulevaisuuden asumisesta

9:15 – 9:45    
Ihminen edellä / palveluesimies Päivi Meriläinen, Oulun kaupunki, Haukiputaan asumispalvelut
Vivagon tuottama data, hyvinvoinnin lähtötason ja funktionaalisen toimintakyvyn jatkuva mittaus / johtaja Arto Mikkola, Vivago Oy, Digitaaliset hoitopalvelut

9:45 – 9:50    
Aira Samulin digikodissaan

9:50 – 10:20    
Toimintakyvyn analysointi ja hoitotyön tehostaminen sensoritiedon avulla toimitusjohtaja Kari Bäckman, Benete Oy 
Älykoteja ihmisille / kehityspäällikkö Tuomas Koivula, Skanska ja tuotemarkkinointijohtaja Jami Sorsa, ABB        

10:20 – 10:30    
Metropolian Myllypuron kampuksen SmartLab – älykotien kehitysalusta esittäytyy

10:30 – 10:40  TAUKO

10:40 – 11:40    
Yhteiskehittely: Miten saadaan asunnoista ja ihmisistä kerätty data hyötykäyttöön loppukäyttäjille? Mitä datankeruu meille merkitsee ja millaista osaamista tarvitaan sen käyttämiseksi?

11:40 – 12:00 
Yhteiskehittelyn purku


Tervetuloa mukaan rakentamaan parempaa palveluasumista!
Ilmoittaudu mukaan tiistaihin 9.2.2021 mennessä tästä linkistä tai osoitteella

LISÄTIETOJA:
hippa.metropolia.fi
tuttunet.fi


TUTTUnetin palveluntarjoajat verkostoituivat aamukahveilla

HIPPA-hankkeen verkkopalvelun, TUTTUnetin, palveluntarjoajille pidettiin kaksi aamukahvitilaisuutta ja työpajaa 14.12.2020 ja 18.1.2021. Paikalla oli runsaasti TUTTU netin sivuilla jo esittäytyvien sekä uusien mukaan haluavien palveluntarjoajien edustajia mm. Oulusta, Tampereelta, Helsingistä, Vantaalta, Espoosta, Turusta, Porista ja Kokkolasta. Tapahtumien tavoitteena oli tutustua muihin TUTTU netin palveluntarjoajiin sekä tarkentaa ja laajentaa TUTTUnetin kumppaniverkostoa ja sen toimintaa Suomessa. 

Lue lisää TUTTUnetin palveluntarjoajien aamukahveistaTuloksekkaasti eteenpäin!

HIPPA-hankkeessa on käynnistynyt viimeinen kolmen kuukauden jakso. Maaliskuun loppuun mennessä viimeistelemme pandemian takia viivästyneitä palveluja ja etsimme uusia tapoja toteuttaa palveluja. Tämä kolmen kuukauden jakso on meille myös juurruttamisen ja levittämisen aikaa ja sitä on todellakin ilo tehdä!

Olemme hankkeen aikana tuottaneet yli 80 blogikirjoitusta, joissa on monesta eri näkökulmasta avattu digitaalisuutta, palveluasumista kuin myös yrityksille tarjottuja palveluja ja niiden kehittämistä. Sisältöä on tuotettu tekstien lisäksi myös yli korkeatasoista 30 videota, jotka kertovat Hipan toiminnasta ja yritysyhteistyöstä. Osa videoista onkin muokattu palvelemaan myös yritysten markkinointitarkoituksia.

7-osaisessa tulevaisuuden kehittämistoimintaa käsitelleessä podcast-sarjassa oli monipuolisesti asiantuntijoita mukana eri puolita Suomea. Lisäksi olemme tuottaneet virtuaalikierroksia testausympäristöihin ja tuottaneet myös yhden AR-kierroksen Metropolian Kotikulmassa. Monikanavaista jaettavaa ja levitettävää siis riittää ja lisää on vielä tulossa.

Tärkeintä ei kuitenkaan ole tuotettujen materiaalien määrä, vaan sen sisältö ja tarkoitus. Kaikki tuotetut materiaalit on tarkoitettu hyötykäyttöön.

Varsinaisena tuloksenamme ovat tähän mennessä yli 90 yritystä, joiden kanssa olemme tavalla tai toisella tehneet yhteistyötä sekä ne yli 40 yritystä, joiden kanssa olemme yhdessä kehittäneet käyttäjälähtöisen yhteiskehittelyn, testauksen sekä kaupallistamisen ja markkinoinnin palveluja. Nämä palvelut on nyt mallinnettu ja ne on kuvattu TUTTUnet -verkkopalvelussa, josta myös nuo muut edellä luetellut materiaalit löytyvät. Hankkeen aikana olemme fiilanneet ja moneen kertaan muotoilleet myös ison määrän lomake- ja sopimuspohjia sekä muita työkaluja, joita voidaan palvelutoiminnassa hyödyntää. Ne kaikki ovat vapaasti ladattavissa ja otettavissa käyttöön TUTTUnet -sivustolta.

Nyt haluaisimme saada yrityksiä varten esille korkeakoulujen tai kaupunkien yhteydessä, Suomessa ja ulkomailla toimivia yksiköitä, Hubeja, Testbedejä ja Living Labejä, jotka tarjoavat palveluja tuote- ja palvelukehitykseen. Kokoamme yksiköiden esittelyjä TUTTUnet-sivustolle, jota kautta yritykset voivat päästä tarkemmin tutkimaan yksiköiden palveluja ja ottamaan niihin suoraan yhteyttä. Tätä tarkoitusta varten olemme jo järjestäneet kaksi aamukahvitilaisuutta ja seuraavaksi järjestämme vastaavan tilaisuuden myös yrityksille, jotta ne TUTTUnetin palvelut tulisivat myös heille tutuksi.


Tervetuloa mukaan!

Toini Harra, projektipäällikkö, Metropolia AMK
Tarja Heinonen, projektipäällikkö, TAMK
Kirsi Jokinen, projektipäällikkö, Oamk
Päivi Meriläinen, Haukiputaan asumispalvelut, Oulun kaupunki
Annika Honkavaara, Myllypuron seniorikeskus, Helsingin kaupunki


Kehittäjäklubit kehittämisyhteistyön ankkuroijina

Kehittäjäklubi on toimintamuoto, joka on kehittynyt HIPPA – Hyvinvointia ja parempaa palveluasumista digitalisaation avulla -hankkeessa. Hankkeessa mukana olevat ammattikorkeakoulut Metropolia AMK, TAMK ja Oamk ovat toteuttaneet ja mallintaneet sitä keskenään sekä yhdessä omien sidosryhmiensä ja yhteistyökumppaneidensa kanssa. Kehitettyä mallia voidaan käyttää laajasti yritysten tuote- ja palvelukehityksen sekä ylipäätänsä verkostomaisen työskentelyn tukena.

Lue lisää Kehittäjäklubeista


Kehittäjäklubifoorumi valtakunnallisen kehittämistyön verkostona

Kehittäjäklubifoorumi on HIPPA – Hyvinvointia ja parempaa palveluasumista digitalisaation avulla -hanketta varten suunnitelmavaiheessa luotu kehittämisen toimintamalli. Siinä jokaisella kumppanilla on toisten osatoteuttajien arvostamaa osaamista, jonka levittämisessä ja juurruttamisessa osallistujat sparraavat toisiaan.

Lue lisää KehittäjäklubifoorumeistaSeuraa meitä somessa!

Facebook-sivumme HIPPA – hyvinvointia ja parempaa palveluasumista digitalisaation avulla tarjoaa sisältöä älykkäästä palveluasumisesta. Tykkää ja kommentoi! Voit myös vinkata meille hyödyllisistä tapahtumista tai jutuista. 

Twitterissä ja LinkedInissä löydät kuulumisiamme hashtagilla #HIPPAhanke. Twitterissä harrastamme liveraportointia kiinnostavissa tapahtumissa.

Pysy mukanamme!

Jos sait tämän uutiskirjeen edelleenlähetettynä viestinä, tilaa uutiskirjeemme, niin pysyt mukana. Haluatko lukea juttuja älykkään palveluasumisen kehittämisestä ja vinkkejä tapahtumiin? 

Tilaa uutiskirje täältä.

Aikaisempia uutiskirjeitämme pääset lukemaan blogistamme.

Osoitelähde: Metropolian asiakas- ja sidosryhmärekisteri.
Tutustu tietosuojaselosteeseen.

Lähetä kysymyksiä ja palautetta: 
.

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on Hippa_hanke_banneri-1024x375.png

Uutiskirje

HIPPA