06/09/2019 - Minna Kilpeläinen

Kesä-elokuun 2019 uutiskirje

HIPPA vauhtiin kesän jälkeen – laajenevia verkostoja ja arviointityötä

HIMMS Messukeskuksessa kesäkuussa 2019. Kuva: Toini Harra.

HIMSS Health 2.0 European Conference tuotti useita yrityskontakteja – uusia prosesseja käyntiin

HIPPAlaiset Toini Harra ja Harri Hahkala Metropoliasta, Jaana Kokko OuluHealthista / Oulu CityLabista sekä Sanna Hartman Helsingin kaupungin Sosiaali- ja terveystoimialalta osallistuivat HIMSS-konferenssiin (Healthcare Information and Management System Society) 11.-13.6.2019. Noin 3000 kansainvälistä asiantuntijaa, päättäjää, vaikuttajaa ja yritysjohtajaa kokoontui keskustelemaan ja inspiroitumaan digitaalisen terveydenhoidon ja hyvinvoinnin innovaatioista ja tulevaisuudesta. Aiheina olivat Terveys & Hoito, ikääntyminen, Data, AI ja innovaatiot. 

HIMSS oli täynnä hyödyllisiä ja innostavia kohtaamisia, ja useat uudet yritykset ilmoittautuivat mukaan Hipan yhteiskehittely- ja testausprosesseihin. Ensimmäisiä alkuhaastatteluja on käyty elo-syyskuussa.

Katso Toini Harran kuvia Facebookissa ja ota yhteyttä, jos haluat jatkaa tai aloittaa keskusteluja digitaalisuudesta palveluasumisessa. 

DigiAgeTalk: Millaiset arvot luovat tulevaisuutemme?

Jaana Leikas, Sami Älli, Leila Lintula ja Sirkku Nyström DigiAgeTalkin paneelissa. Kuva: Minna Kilpeläinen.

HIPPA esiintyi  Ikäteknologiakeskuksen DigiAgeTalkissa 6.6. Seminaarissa käsiteltiin ikääntymistä digiajassa. Leila Lintula osallistui paneeliin, jossa kysyttiin: miten ja millä arvoilla luomme tulevaisuuttamme? Hipalla oli tapahtumassa myös oma ständi. 

Filosofi Marjo-Riitta Ollilan esitys vanhojen vallankumouksesta oli suorastaan stand-upia. Hipan Raisa Rauhamaan ja Marketta Mattilan juontamassa paneelissa Leila Lintula muistutti mm., että yrityksillä ei aina ole tietoa palvelukeskusten toiminnasta. Yhteinen ymmärrys ja arvopohja kehittyy vuorovaikutuksessa. Ikääntyville Lintula vihjasi, että kannattaa vanheta ajoissa ja varautua tulevaan. Paneelissa olivat mukana myös Jaana Leikas VTT:ltä, Sami Älli Kehitysvammaliitosta sekä toimittaja Sirkku Nyström. Seminaarin antia liveraportointina Twitterissä hashtagilla #DigiAgeTalk ja #HIPPAhanke.

Hetkiä DigiAgeTalkista Facebookissa.

TAU-AGE 2019: Kuinka teknologia kohtaa ikääntyneet käyttäjät?

HIPPA esittäytyi TAU-AGE 2019 Tampereen yliopiston Ikääntymisen tutkimuksen Symposiumissa 4.6. Suvi Hagström (kuvassa vasemmalla) ja Tarja Heinonen kertoivat, kuinka teknologia kohtaa ikääntyneet käyttäjät palveluasumisessa.

Symposium kokosi yhteen tutkijoita verkostoitumaan ja vahvistamaan ikääntymisen tutkimuksen tuloksellisuutta ja näkyvyyttä. Tilaisuuden järjesti Gerontologian tutkimuskeskus (www.gerec.fi).

Aistiystävällinen koti tuo turvaa muistisairaalle

Aistit ovat tapa, jolla elämää koetaan. Muistisairaan kodissa aistien huomioonottaminen on perusasia, kun luodaan turvallista elinympäristöä. Aistit heikkenevät iän myötä, eivätkä aivot enää voi prosessoida aistielinten tietoa virheettömästi. Seurauksena voikin olla aukkoja, tyhjäkäyntiä ja vaaroja. Heikompinakin aistit ovat kuitenkin väline ympäristön havaitsemiseen ja niiden huomioonottaminen auttaa turvallisen ympäristön luomisessa.

Lue lisää blogistamme


Katse palloon! Ulkoinen arviointi lisää vaikuttavuutta

Marja Kiijärvi-Pihkala muistutti, että hankkeen edetessä on hyvä pitää fokus mielessä. Kuva: Minna Kilpeläinen

HIPPA-hankkeessa on aloitettu ulkoinen arviointityö. Arvioijat eivät kuitenkaan tyydy lukemaan pelkkiä palautelomakkeita vaan auttavat hanketiimiä selkiyttämään toimintaa ja pysymään oikeassa suunnassa. Tämä lisää hankkeen vaikuttavuutta. HIPPA-hankkeen arvioinnin toteuttavat yhteistyössä arviointialan konsultit, KM Marja Kiijärvi-Pihkala sekä KL Anu Raappana. 

“Hipan etu arvioinnin suhteen on se, että sitä tehdään hankkeen aikana. Usein arviointi on hankkeen päätyttyä tehtävä toiminnan kuvaus. Ei siinäkään vikaa ole, mutta se ei auta hankkeen suuntaamisessa”, Raappana sanoo.

“Koska hankkeen idea ja suunnitelma ovat hyviä, niin nyt pitää vain pitää katse pallossa”, Kiijärvi-Pihkala muistuttaa.

Lue lisää blogistamme

Tulossa syksyllä:

Kehittäjäklubit kokoontuvat

HIPPA kokoaa jälleen kehittäjäklubit Helsinkiin, Ouluun ja Tampereelle. Ensimmäinen syksyn kehittäjäklubi pidetään Oulussa torstaina 26.9. Helsingin kehittäjäklubi pidetään torstaina 21.11. Tampereen kehittäjäklubin ajankohta ilmoitetaan myöhemmin. Jos kiinnostuit Oulun klubista, ota yhteys projektipäällikkö Kirsi Jokiseen (). Helsingin kehittäjäklubista lisätietoja kertoo Toini Harra () ja Tampereen kehittäjäklubista Tarja Heinonen ().

Kolmen 6Aika-kaupungin HIPPA-innovaatiokilpailu lanseerataan Apuvälinemessuilla 7.-9.11.2019

Lisää tietoa tulossa, pysy mukana!

Ajankohtaistapahtuma yhteisöllisestä asumisesta ja välimuotoasumisesta Oamkissa 21.11.

Oamkissa pidetään marraskuussa ajankohtaistapahtuma palveluasumisen tuottajille, rakentajille ja älykkäitä ratkaisuja kehittäville yrityksille. Teemana on yhteisöllinen asuminen ja välimuotoasuminen: asumisen palvelut ja ratkaisut, jotka mahdollistavat kotona asumisen pidempään. 

Tee tarjous! Kalasataman hyvinvointikeskukseen viihtyvyyttä

Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveystoimialalla on parhaillaan auki nopeiden kokeilujen tarjouspyyntö (https://www.hel.fi/…/sosiaali-ja-terveysvira…/kalainnohaaste). Haussa ovat innovatiiviset ratkaisut, joiden avulla voitaisiin edistää Kalasataman terveys- ja hyvinvointikeskuksen viihtyisyyttä ja tilojen tunnistettavuutta erilaisin keinoin. Tavoitteena on asiakkaiden ja työntekijöiden parempi viihtyvyys modernissa ympäristössä, kun jokaisella rakennuksessa liikkuvalla on varmuus siitä, että on oikeassa paikassa oikeaan aikaan.

Nopeiden kokeilujen hakuaikaa on pidennetty 8.10. saakka. Kokeiluhakuun liittyvä infotilaisuus pidetään maanantaina 30.9. klo 15-17 (HUOM: muuttunut aika) Kalasataman terveys- ja hyvinvointikeskuksessa (Työpajankatu 14 A, Helsinki).

Lisätietoja saat Sanna Hartmanilta, Helsingin kaupungin kaupunginkanslia, elinkeino-osasto, puh. +358 40 634 1594, .

HyteAiRo kutsuu innovaattoreita ja oppilaitosten edustajia ideoimaan, innovoimaan ja verkostoitumaan 26.9.

HyteAiRo (hyvinvoinnin tekoäly ja robotiikka -ohjelma) järjestää innovatiivisen verkostoitumistapahtuman THL:llä Mannerheimintie 166:ssa torstaina 26.9. klo 12 – 16.

THL:n tiedon lähteille johdattavat asiantuntijat:

  • Johanna Seppänen, Findatan yhden luukun tietoviranomainen 2020 alkaen
  • Antti Tuomi-Nikula, THL:n avoin data

Energisenä innovaatioveturina toimii Paavo Beckman, joka:

  • on perustanut kuusi yritystä ja johtanut tiimejään niin San Franciscossa, New Yorkissa, Lontoossa kuin Suomessakin.
  • on ollut kehittämässä innovaatioita mm. Sonylle ja Universal:lle ja nykyään hän konsultoi eurooppalaisia pörssiyhtiöitä uusista teknologioista ja innovaatioista.
  • toimii kehitysjohtajana Catapult-yhtiössä (www.catapult.guru), joka analysoi jatkuvasti yli 240.000 kasvuyhtiötä tekoälyä hyödyntäen ja auttaa näin asiakkaitaan ymmärtämään konkreettisesti markkinatrendit ja löytämään kansainvälisesti parhaat innovaatiot. 

Ilmoittaudu täältä:bit.ly/2L5QB97
The event is held mainly in Finnish.

Tilaisuuden järjestäjinä toimivat HyteAiRon koordinaattorit
Sosiaali- ja terveysministeriö (STM)
Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL)

Lisätietoja: 
Katja Pulli, palvelusuunnittelija, HyteAiRo-ohjelma
Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL)

Kuulumisiamme somessa

Facebook-sivumme HIPPA – hyvinvointia ja parempaa palveluasumista digitalisaation avulla tarjoaa sisältöä älykkäästä palveluasumisesta. Tykkää ja kommentoi! Voit myös vinkata meille hyödyllisistä tapahtumista tai jutuista. 

Twitterissä ja LinkedInissä löydät kuulumisiamme hashtagilla #HIPPAhanke. Twitterissä harrastamme liveraportointia kiinnostavissa tapahtumissa.

Pysy mukanamme!

Haluatko lukea juttuja älykkään palveluasumisen kehittämisestä ja vinkkejä tapahtumiin? Tilaa uutiskirje täältä.

Copyright © 2018
HIPPA – Hyvinvointia ja parempaa palveluasumista digitalisaation avulla
All rights reserved.

Tämä uutiskirje lähetettiin HIPPA-hankkeen toimijoille ja viiteryhmille.

Yhteystiedot:

Haluatko saada kirjeitämme jatkossakin?
Liity listallemme!

Voit muokata tietojasi tästä linkistä:
päivitän tietojani

Jos et halua vastaanottaa uutiskirjeitämme tulevaisuudessa, voit poistua listalta tästä linkistä:
perun uutiskirjeen

Uutiskirje

HIPPA