10/12/2018 - Minna Kilpeläinen

Marraskuun uutiskirje 2018

HIPPA-hanke hyödyntää ja luo älykkään teknologian ekosysteemejä – testausmallit tarkastelussa

HIPPA-hankkeessa on hiottu yritysten valintakriteereitä ja testausten toimintamalleja. Oulun kehittäjäklubifoorumi kokoontui testaamiseen liittyvällä teemalla.

HIPPA-hankkeen blogiin on kirjoitettu juttuja hankekuulumisten lisäksi myös käyttäjälähtöisestä etäkuntoutuksesta, ekosyysteemien merkityksestä teknologian käyttöönotossa sekä arvojen vaikutuksesta käyttäjälähtöiseen kehittämiseen.

Testausmahdollisuuksia kodinomaisessa ympäristössä

HIPPA-hankkeen toinen kehittäjäklubifoorumi kokoontui 20.11. Oulun ammattikorkeakoulussa. Pääteemana oli käynnistää tuotteiden ja palveluiden testausprosessien ja referenssipalveluiden alueellinen kehittäminen. Osallistujat saivat tutustua myös Oamkin Mahdollistavaan Kotiin, joka toimii yritysten ja opiskelijoiden yhteisenä testaus- ja oppimisympäristönä, sekä puheentunnistusta hyödyntävään DialoQ-tuotteeseen.

Lue juttu täältä.

Tunnelmia Oulun kehittäjäklubifoorumista

Mahdollistava Koti -simulaatioympäristö herätti keskustelua HIPPA Kehittäjäklubifoorumissa Oulussa. Opiskelijat ovat olleet tärkeässä roolissa Mahdollistavan Kodin kehittämisessä.

Katso Facebook-sivultamme lisää kuvia tunnelmista.

Käyttäjälähtöisyyttä tarvitaan etäkuntoutuksen kehittämisessä

Metropolia Ammattikorkeakoulussa rakennetaan ympäristöministeriön tuella älykkään palveluasumisen digitaalista pilotointiympäristöä Myllypuroon valmistuvalle kampukselle. Kehittämistyötä varten kerättiin tietoa käyttäjien tarpeista ja toiveista. Selvityksen tulokset ovat hyödynnettävissä myös etäkuntoutuksen kehittämisessä.

Lue lisää

Älykkään asumisen teknologian käyttöönotto vaatii toimivaa ekosysteemiä

HIPPA-hanke on mukana rakentamassa ekosysteemiä toiminnan tueksi ja keskiöön. Smart Tampereen ja OuluHealth Labsin kokemuksia benchmarkattiin OuluHealth Ekosysteemipäivässälokakuun lopussa.

Lue lisää

Arvot ohjaavat käyttäjälähtöistä kehittämistä

Tulevaisuuden haasteena on ikääntyneen henkilön arvoja vastaavan palveluasumisen kehittäminen. Yksi keino toiminnallisen ja mielekkään arjen mahdollistamiseksi on arvioida älykkään teknologian tuotteita ja palveluja suhteessa käyttäjälähtöisyyttä ohjaaviin arvoihin.

Lue lisää

HIPPAlaiset olivat mukana 6AikaOlkkarissa

6Aika Olkkari keräsi uusia ja vanhoja hanketoimijoita yhteen Helsingin Wanhaan Satamaan 21.11. Verkostot laajenivat ja syventyivät intensiivisen päivän aikana.

Twiittasimme Olkkarista hashtagillamme  #HIPPAhanke. Katso myös #6Aika.

Facebookissa kerromme kuulumisia, vinkkaamme kiinnostavista koulutuksista ja jaamme aiheeseen liittyviä juttuja

Facebook-sivumme HIPPA – hyvinvointia ja parempaa palveluasumista digitalisaation avulla tarjoaa sisältöä älykkäästä palveluasumisesta. Tykkää ja kommentoi! Voit myös vinkata meille hyödyllisistä tapahtumista tai jutuista.

TYKKÄÄ FACEBOOK-SIVUSTAMME

Pysy mukanamme!

TILAA UUTISKIRJE

Copyright © 2018
HIPPA – Hyvinvointia ja parempaa palveluasumista digitalisaation avulla
All rights reserved.

Tämä uutiskirje lähetettiin HIPPA-hankkeen toimijoille ja viiteryhmille.

Yhteystiedot:

Haluatko saada kirjeitämme jatkossakin?
Liity listallemme!

Voit muokata tietojasi tästä linkistä:
päivitän tietojani

Jos et halua vastaanottaa uutiskirjeitämme tulevaisuudessa, voit poistua listalta tästä linkistä:
perun uutiskirjeen

Uutiskirje

HIPPA