04/09/2020 - Minna Kilpeläinen

HIPPA uutiskirje 5/2020

HIPPA-hanke toimii syksyn aikana sekä etänä että paikan päällä

HIPPA-hanke toteuttaa syksyllä 2020 kaupallistamisen ja markkinoinnin työpajasarjan sekä yhteiskehittelyjä ja testauksia pääosin etänä, mutta myös paikan päällä. Lisäksi Hipassa työstetään kovaa vauhtia uutta verkkopalvelua, TUTTU netiä ja julkaistaan artikkeleita palveluasumisesta ja digitaalisten tuotteiden ja palveluiden käyttäjälähtöisestä kehittämisestä Hipan blogissa. Tapahtumia on koronan vuoksi jouduttu syksyltä perumaan, mutta loppuseminaaristamme 2.12. on tulossa värikäs ja osallistava webinaari.

Kaupallistamisen ja markkinoinnin työpajasarja webinaarina syys-marraskuussa 2020

Etsiikö yrityksesi tuotteellenne tai palvelullenne uusia käyttöympäristöjä? Tuntuuko palveluasumisympäristö kiinnostavalta, mutta myös haastavalta käyttöympäristöltä? Kaipaatko tukea tuotteesi myynnille ja markkinoinnille palveluasumisyksiköissä ja kotihoidossa? Riittävätkö Suomen markkinat?

HIPPA -hankkeen kaupallistamisen ja markkinoinnin työpajoissa syys-marraskuussa 2020 otetaan haltuun palveluasumisympäristöjen haasteita digitaalisten tuotteiden ja palveluiden kaupallistamiselle ja markkinoinnille.

Autamme Sinua löytämään yrityskohtaisia ratkaisuja kaupallistamisen helpottamiseksi kotimaassa ja kansainvälisillä markkinoilla.
 

KENELLE: Työpaja on tarkoitettu start-upeille ja kasvuhakuisille mikro- ja pk-yrityksille, jotka kehittävät älykkäitä tuotteita/ palveluja palveluasumiseen ja ikääntyneiden kotona asumisen tukemiseen.


TYÖPAJOJEN AIKATAULU JA SISÄLLÖT:
Kokoontumiset klo 13.00 – 16.00

Paja 1. keskiviikko 16.9. / Palveluasuminen ja kotihoito digitaalisten tuotteiden ja palvelujen käyttöympäristönä
Paja 2. keskiviikko 7.10. / Miten löydän parhaat asiakkaat?
Paja 3. keskiviikko 28.10. / Rahoitus ja EU-sääntely – tuotekehityksen ja viennin mahdollisuudet ja reunaehdot
Paja 4. keskiviikko 25.11. / Miten menestyn hankintaprosesseissa?


ILMOITTAUDU 11.9.2020 mennessä tai viimeistään viikkoa ennen kutakin työpajaa

tällä lomakkeella

Ilmoittautuneille lähetetään työpajan ohjelma ja Zoom-linkki työpajaa edeltävällä viikolla.


LISÄTIETOJA:

Fasilitaattorit:
Erkki Alanen ()
Pia Väkiparta-Lehtonen

Projektipäällikkö Toini Harra ()


HINTA: Koulutus on ilmainen, mutta kerryttää yritykselle EU:n de minimis -tukea 500 € / päivä.

Katso tietoja työpajoista myös Facebookista.

Yhteiskehittelyt ja testaukset jatkuvat

Hipan testaukset, käyttäjäkokeilut ja yhteiskehittelyt toteutetaan syksyllä 2020 pääasiassa etänä. Palveluasumisyksiköiden avauduttua uudelleen voimme kuitenkin jatkaa testausten tekemistä myös paikan päällä.

Save the date: Hipan uusi verkkopalvelu TUTTU net julkaistaan webinaarissa 2.12.2020

HIPPA-hanke on rakentanut uutta verkkopalvelua noin vuoden verran. Keskiviikkona 2.12.2020 julkaistava verkkopalvelu TUTTU net (Tuotekehittäjän testi- ja tukiverkosto) tukee digitaalisten tuotteiden ja palveluiden kehittäjiä yhteistyössä sote-, rakennus- ja ICT-alan sekä liiketoiminnan innovaatiokeskittymien, hubien ja testlabien kanssa ympäri Suomea.

Sivuston tulokset on tuotettu hyvinvointi- ja terveysalalla ja palveluasumisessa käytettävien digitaalisten tuotteiden ja palvelujen kehitystyössä HIPPA-hankkeessa, mutta tuloksia voi soveltaa laajemminkin käyttäjälähtöisessä tuote- ja palvelukehityksessä. TUTTU netissä voi tutustua tukiprosesseihin, tarjolla oleviin testi- ja tukipalveluihin ja laajaan tietopankkiin sekä löytää yrityksiä, joista voi tulla Sinulle kumppani.

TUTTU netiin pääset tutustumaan Hipan loppuwebinaarissa 2.12.2020. Save the date!

Panu Karhinen ja Toini Harra vetävät TUTTU netin podcast-sarjaa. Kuva: Minna Kilpeläinen.

Podcast-sarjan tekeminen käynnistyi

Toini Harra ja Panu Karhinen aloittivat TUTTU netissä julkaistavan podcast-sarjan teon Vallilan Pulu Studiossa elokuussa.  Luvassa on kiinnostavaa puhetta digitaalisuudesta ja käyttäjälähtöisestä tuotekehityksestä loppusyksyllä, kun TUTTU net julkaistaan.

Katso tunnelmia facebookin postauksestamme.

Kuva: Sote VIrtual Lab

TAMKin Sote Virtual Lab avasi ovensa

Yksi Hipan toteuttaman TUTTU netin palveluntarjoaja,TAMKin Sote Virtual Lab, vietti avajaisia verkossa 20.8.2020. Lab tarjoaa kehittämisalustan yrityksille, palveluntuottajille, tutkijoille sekä monialaisesti koko Tampereen korkeakouluyhteisölle. Sote Virtual Labissa keskitytään erityisesti etä-, digitaalisiin ja virtuaalisiin ratkaisuihin sekä näiden hyödyntämiseen hyvinvointipalveluissa. Tutustu Labiin nettisivuilla vlabforhealth.fi ja tule kehittämään kanssamme huomispäivän terveyttä ja hyvinvointia jo tänään!

LUE LISÄÄ

Yhteiskehittelystä käyttäjäkokeiluun: case Hublet

Hublet Oy:n kanssa toteutettiin käyttäjäkokeilun suunnittelutilaisuus yhteiskehittelynä joulukuussa 2019 Helsingin kaupungin Myllypuron seniorikeskuksessa. Tilaisuudessa luotiin yhteiskehittäen puitteet ja alustava suunnitelma Hublet Tabletin käyttäjäkokeilulle. Hublet Tabletti tarjoaa alustan erilaisille sisällöille kuten lehdet, kirjat, tv-ohjelmat. Alustalle on mahdollista luoda myös omaa sisältöä.

LUE LISÄÄ

Oamk ja Oulun kaupungin asumispalvelut keräsivät asiakkaiden tarpeita palveluasumiseen. Kuva: Päivi Meriläinen.

Asiakastarpeiden kerääminen antaa pohjaa tuotteen ja palvelun kehittämiselle

HIPPA-hankeen tarkoituksena on ollut kehittää uusia älykkäitä asumiseen liittyviä tuotteita ja palveluita, jotka vastaavat mielekkään ja turvallisen arjen tarpeisiin monipuolisesti ja käyttäjälähtöisesti. Uusien tuotteiden ja palveluiden käyttäjälähtöisyyden varmistamiseksi hankkeen Oamkin ja Oulun kaupungin asumispalveluiden henkilöstö ja hankkeessa mukana olevat toimintaterapian opiskelijat selvittivät syksyn 2018 ja kevään 2019 aikana palveluiden käyttäjien asumiseen ja palveluihin liittyviä tarpeita ja toiveita. Asukkaiden näkemys oli tärkeää saada esille, jotta hankkeessa kehitettävät ratkaisut vastaisivat mahdollisimman hyvin käyttäjien tarpeisiin.

LUE LISÄÄ

Kuva: Pexels, Marcus Aurelius

Tulevaisuuden asuminen

Tällä hetkellä asumisen pitkän ajan suuntauksia ovat ikääntyvien osuuden kasvu, asumistarpeiden monipuolistuminen, perhekoon pieneneminen, digitaalisuus ja ekologinen jälleenrakennus. Ihmisten liikkuvuus ja kaupunkien vetovoimaisuus ovat kasvaneet. Kaupunginosista tehdään jatkossa tiiviimpiä ja samalla elinvoimaisempia, ja niissä keskitytään enemmän ihmisiin. Asumisesta haetaan yhä enemmän hyvinvointia.

LUE LISÄÄ

Seuraa meitä somessa!

Facebook-sivumme HIPPA – hyvinvointia ja parempaa palveluasumista digitalisaation avulla tarjoaa sisältöä älykkäästä palveluasumisesta. Tykkää ja kommentoi! Voit myös vinkata meille hyödyllisistä tapahtumista tai jutuista. 

Twitterissä ja LinkedInissä löydät kuulumisiamme hashtagilla #HIPPAhanke. Twitterissä harrastamme liveraportointia kiinnostavissa tapahtumissa.

Pysy mukanamme!

Jos sait tämän uutiskirjeen edelleenlähetettynä viestinä, tilaa uutiskirjeemme, niin pysyt mukana. Haluatko lukea juttuja älykkään palveluasumisen kehittämisestä ja vinkkejä tapahtumiin? 

Tilaa uutiskirje täältä.

Aikaisempia uutiskirjeitämme pääset lukemaan blogistamme.

Osoitelähde: Metropolian asiakas- ja sidosryhmärekisteri.
Tutustu tietosuojaselosteeseen.

Lähetä kysymyksiä ja palautetta: 
.

Uutiskirje

HIPPA