15/05/2020 - Toini Harra

Ajankohtaista Hipasta: Korona-virus aiheuttaa muutoksia toiminnassa

Suomessa eletään nyt Korona-viruksen leviämisen takia poikkeusoloissa. Hipan toiminnan kannalta tärkein ryhmä, ikäihmiset, ovat erityisten suojelutoimien kohteena. Epidemian leviämisen estämiseksi keskeiset ympäristöt, palveluasumisyksiköt ja korkeakoulut ovat sulkeneet ovensa. Suomen rajat ovat jo kiinni ja seuraavaksi rajoitetaan kansalaisten liikkumista Uusimaan ja muun maan välillä. Kaikkia näitä varotoimia ja rajoituksia tarvitaan, jotta epidemian leviäminen kyettäisiin rajoittamaan ja sairaaloiden hoitopaikat ja etenkin tehohoitopaikat pystyttäisiin tarjoamaan hoitoa tarvitseville.

Kaikista näistä rajoituksista huolimatta Hipassa ja yrityksissä tehdään jatkuvasti töitä. Nyt jos koskaan korostuu digitaalisten palvelujen merkitys! Tällainen haastava tilanne pakottaa meitä etsimään ja luomaan uusia palveluja kaupassakäynnin, asioinnin ja ruokahuollon järjestämiseksi. Kansalaiset ovat alkaneet pitää yhteyttä toisiinsa aiempaa enemmän monien eri etävälineiden avulla ja monet eri tahot kehittävät uudenlaisia palveluja ja vertaistukiryhmiä.  

Valitettavasti emme voi toistaiseksi palvella yrityksiä yhteiskehittely- ja testauspalvelujen osalta ja Helsinkiin suunniteltu kaupallistamisen ja markkinoinnin työpaja on siirretty näillä näkymin syksyyn ja alueelliset kehittäjäklubit on peruttu. Olemme kuitenkin jatkuvasti tavoitettavissa ja voimme mielellämme suunnitella tulevia toimia etäyhteyksien avulla.

Jo ennen Korona-epidemian tuloa olimme sopineet siitä, että hanketoimijat keskittyvät kevään aikana syksyllä avattavan yrityksille suunnatun verkkopalvelun sisältöjen tuottamiseen ja toiminnan juurruttamiseen. Sitä työtä teemme nyt. Toivottavasti voimme sen myötä palvella yrityksiä entistä parempien digitaalisten ratkaisujen kehittämiseksi ikäihmisten ja kaikkien kansalaisten parhaaksi.

Koronasta huolimatta kevätaurinko paistaa ja antaa voimaa. Sitä me kaikki nyt tarvitsemme.

Pidetään huolta!

Linkki THL:n Ajankohtaista Koronaviruksesta sivustolle

TapahtumatYleinen

HIPPA